No kāda vecuma bērnu likt uz slidām

Daiļslidošana - tas ir skaists, skatāms un noderīgs veselībai sporta veids. Bērnu ārsti iesaka, ja bērnam ir vāja imunitāte, tad ieteicams nodarboties ar slidošanu. Daiļslidošana ir unikāla ar fizisko vingrinājumu dauzdveidību. Sistemātiska nodarbošanās ar daiļslidošanu sekmē vestibulārā aparāta nostiprināšanu un ir profilaktiska saaukstēšanās slimībām.

Pediatri rekomendē vest bērnu uz daiļslidošanas klubu no 3-x-4-x gadiem. Agrāk par šo vecumu bērnu grūti uz slidām uzlikt sakarā ar to, ka bērna kustību aparāts vēl nav nobriedis slodzei un bērns nav spējīgs noturēties uz slidām.

Daudzi augsti kvalificēti Krievijas treneri saka, ka katrs bērns ir individuāls un vadīties vajag no bērna fiziskās attīstibas pakāpes. Bērns var būt gatavs iziet uz ledus 2 gados un tajā pašā laikā cits bērns var nebūt gatavs arī 4 gados. Tas atkarīgs no katra bērna individuālajā īpašībām. Ja jūsu bērns ir kustīgs, ar vieglumu pārvietojas, tad jūs pilnīgi droši variet viņu likt uz slidām. Ja bērnam ir grūtības ar līdzsvara noturēšanu, bērns ir nestabils, tad ir vērts nedaudz pagaidīt, kamēr viņa organisms nobriedīs un viņš būs gatavs pirmajai daiļslidošanas nodarbībai.

Autors:
No kāda vecuma bērnu likt uz slidām
Balsot par rakstu:
kopa: 8. Reitings: 5.00 no 5

PIERAKSTIES SKOLAS JAUNUMIEM

MUMS IR INTERESANTI POSTI SOC. TĪKLOS

figureskatingschool.lv © 2017
PIEZVANIET MUMS:371 25926560