Daiļslidošanas disciplīnas

Daiļslidošana neatņemamas disciplīnas, kas nepieciešamas daiļslidotāju pareizai audzināšanai. Daiļslidotājiem treniņš uz ledus, horeogrāfija, vispārējā fiziskā sagatavotība, speciālā fiziskā sagatavotība-katra disciplīna papildina viena otru.

Sagatavošanas sākuma posmā jaunajam daiļslidotājam nepieciešama fiziskā sagatavotība, lai nostiprinātu organismu. Fiziski labi attīstītam un spēcīgam daiļslidotājam jau  ir vieglāk veikt sarežgītākus elementus un justies pārliecinātākam uz ledus, samazinās iespēja iegūt traumas.

Ar horeogrāfijas palīdzību daiļslidotājs  nodod skatītājiem programmas sižetu un savu lomu šajā sižetā. Horeogrāfija palīdz atklāt  daiļslidotāja aktieriskās dotības un tās iemiesot programmas slidojumā. Bez tam horeogrāfija, protams, ir ļoti darbietilpīgs process.  Horeogrāfija attīsta lokanību, spēku, kustibu plastiku, veido pareizu stāju.

Ledus treniņš virzīts uz sportista konkrēti specializētu sagatavotību.

Šeit tiek izpildīti dažādi daiļslidošanas elementi.Protams, labi sagatavotam sportistam vieglāk padodas dažādu elementu izpilde un apmācība notiek ātrāk. Līdz ar to paātrinās arī vispārējā apmāciba un daiļslidotāja progress. 

Ledus  treniņš, vispārējā fiziskā sagatavotība, speciālā fiziskā sagatavotība, horeogrāfija, ir obligātas daiļslidošanas sastāvdaļas ceļā uz īsta dailslidotāja audzināšanu.

Autors:
Daiļslidošanas disciplīnas
Balsot par rakstu:
kopa: 5. Reitings: 5.00 no 5

PIERAKSTIES SKOLAS JAUNUMIEM

MUMS IR INTERESANTI POSTI SOC. TĪKLOS

figureskatingschool.lv © 2017
PIEZVANIET MUMS:371 25926560