Bērnu daiļslidošanas apmācības etapi.

Starptautiskā daiļslidošanas skola dala bērnu slidotapmācību attistibas etapos. Dotais jaunā daiļslidotāja attīstības raksturojums mums rāda aptuveno daiļslidotāja fiziskās attīstības ainu treniņu perioda laikā.

Nerdrīkst aizmirst, ka visi bērni ir dažādi un katrs bērns ir unikāls. Organisma fiziskā attīstība  katram sportistam norisinās savā veidā. Gadās, ka bērna fiziskā attīstība nedaudz kavējas vai gluži otrādi-apsteidz savu vecumu. Ir ļoti daudz piemēru, kad bērns, atnākot uz daiļslidošanas skolu 7-8 gados ar savām darba spējām panāk iespēju aizslidot līdz dalībai Olimpiskajās spēlēs, ieņemot godalgotas vietas.

 

Daiļslidošanu dala vairākos veidos, daiļslidotāju grupās. Lai piedalītos sacensībās, daiļslidotājus   dala pēc vecuma un pēc sagatavotības pakāpes.

Grupas: Beginners, Chiks, Pre-Chiks, Cubs, Springs, Novice, Junior

  • Каtra vecuma grupa atbilst savai daiļslidošanas grupai, kas dod iespēju sacensties ar sava vecuma daiļslidotājiem.
  • Кatra grupa dalās pēc sagatavotības līmeņa. Grupa  (A) un grupa (B).
  • Grupu iedalījums pēc vecuma dod iespēju katram daiļslidotājam piedalīties sacensībās.
  1. (A) grupā parasti piedalās daiļslidotāji kas ir ieinteresēti augstu rezultātu sasniegšanā daiļslidošanā. Šo grupu varētu izdalīt kā Sporta grupu.
  2. (В) grupā piedalās daiļslidotāji vai nu amatieru līmenī vai sportisti, kas vel nav vai pietiekami sagatavoti, lai varētu startēt (A) grupā  Šo grupu varētu nosaukt kā sagatavošanas grupu..

Tā vai citādi  daiļslidošanā paredzēta iespēja sacensties jekura vecuma un jebkuras sagatavotības bērniem. “Starptautiskā daiļslidošanas skola” vienmēr ir par sportisku dzīves veidu un ir ieinteresēts un atbalsta gan profesionāļus, gan sportistus amatierus daiļslidotājus.

 

Amatieri daiļslidotāji (B) grupa

Tie ir visi, kas mīl slidošanu. Daudziem daiļslidošana ir ne tikai prieks, bet arī aizraušanās, no kura negribas atteikties, jo dailslidošana ir ne tikai skaists sporta veids, bet ari lieliski nostiprina organismu. “Starptautiskā daiļslidošanas skola” atbalsta visus, kas grib nodarboties ar daiļslidošanu un neatkarīgi no sagatavotības līmeņa. Ja ir vēlēšanās nodadrboties ar sportu, mēs vienmēr jums palīdzēsim. No iesācēju amatieru grupām ne reizi vien ir izauguši augstākās klases meistarības sportisti. Pacietība u neatlaidīgs darbs treniņos vienmēr dod pozitīvu rezultātu.

 

Sporta meistarības grupa (A)

Galvenokārt jaunākā vecuma grupas komplektējas no bērniem vecumā 3 - 5 gadi. Galvenais trenera uzdevums ir iemācīt jauno daiļslidotāju stāvēt uz slidām, pāriet no vienas kājas uz otru, nekrītot. Tālāk bērnu māca pašiem veinkāršākajiem daiļslidošanas elementiem: līdzsvariņš, lukturītis, čūskiņa, ragaviņas, stārķītis, pistolīte un tā tālāk. Paralēli ledus nodarbībām obligāti notiek sausie treniņi. Kā sausais treniņš var būt vispārējā fiziskā sagatavotība, speciālā fiziskā sagatavotība un horeogrāfija.

Nodarbības ārpus ledus nepieciešamas pirmām kārtām, lais nostiprinātu jauno organismu. Sausajā treniņā attīsta fiziskās spējas, māca pareizu daiļslidošanas elementu tehniku, attīsta lokanību, izstrādā ritma izjūtu, radina pie darba.

 

  • Pirmajā apmācības gadā grūti spriest, vai jaunajam daiļslidotājam ir spējas. Ja bērnam ir dabas dotas spējas, tas redzams jau no pirmā acu uzmetiena.

Ja mēs runājam par sportu, tad pilnvertīgai daiļslidotāja izaugsmei nepieciesams apmeklēt ledus treniņus ne mazāk kā 4 - 5 reizes nedēļā. Ļoti labi, ja jūsu bērns nāk uz treniņu pilns energijas, ar entuziasmu, trenējas ar prieku un maksimāi strādā katrā treniņā, bet, ja jūs trenējaties 2 - 3 reizes nedēļā, tas ir nepietiekami labam progresam sportā. Daiļslidošana tāpat kā jebkurš cits sporta veids prasa laiku. Ja jūs redziet, ka bērnam patīk  daiļslidošana un viņš dzīvo tai, mēs rekomendējam dot bērnam iespēju parādīt savas spējas izvēlētajā sporta veidā.

Jau 5 - 6 gadu vecumā bērnam vajadzētu prast dažus obligātus daiļslidošanas  elementus. Ap šo laiku sportistam vajadzētu prast visus vienkāršos lēcienus: Pārlecienu, Saļhovu, Tulupu, Ritbergeru, Lutcu, Akseli.

Trešajā apmācības gadā sākas 2 apgriezienu lēcienu apmācība. Tiek mācītas lēcienu kaskādes un pēc 2 apgriezienu lēcienu apguves bērns jau pāriet uz nopietnu līmeni daiļslidošanā, mācoties vairākapgriezienu lēcienus.

 Noslēgumā gribas teikt, ka galvenais daiļslidošanā un sportā vispār ir darba mīlestība, jo lai arī būtu vienreizējas dotības sportā, bez darba mīlestības rezultāta nebūs.

 

 

 .

Autors:
Bērnu daiļslidošanas apmācības etapi.
Balsot par rakstu:
kopa: 4. Reitings: 4.75 no 5

PIERAKSTIES SKOLAS JAUNUMIEM

MUMS IR INTERESANTI POSTI SOC. TĪKLOS

figureskatingschool.lv © 2017
PIEZVANIET MUMS:371 25926560