Daiļslidošana. Kāpēc tieši daiļslidošana?

Daiļslidošana nodrošina vispusīgu attīstību. Daiļslidošana - ir pats skaistākais sporta veids, tā ir īsta māksla, kas attīsta grāciju, plastiskumu, sekmē pareizas stājas veidošanos un nostiprina veselību. Ar daiļslidošanu aziraujas daudzi. Pierakstīties daiļslidošanas klubā var jau no trīs gadu vecuma un slidot gan savam priekam, gan profesionāli nodarboties.

Daiļslidošana - tas ir dinamisks sporta veids, kas veido sportistu fiziski stiprāku un izturīgāku, veidu skaistu stāju, māca disciplinētibu un organizētību,  kā arī attīsta grāciju, muzikalitāti, plastiskumu. Ja jūs uzskatiet, ka šīs īpašības nepieciešamas jūsu bērnam, tad daiļslidošana ir jums.

Agri vai vēlāk daudziem vecākiem rodas jautājums, kādā sekcijā vai klubā atdot bērnu? Ar kādu sporta veidu nodarbināt bērnu, lai attīstītu ne tikai fiziskās īpašības, bet arī veidotu harmonisku personību.

 

  • Nodarbības dailslidošanā nostiprina veselību

Daiļslidošanas treniņu īpatnība ir tāda, ka tas ir ļoti labs profilaktisks līdzeklis saaukstēšanās slimībām un gripai. Daiļslidošanu rekomendē bērniem ar novājinātu imunitāti. Tāpat daiļslidošana ir labs līdzeklis mugurkaula saslimšanu ārstēšanai agrīnā vecumā un labvēlīgi ietekmē sirds darbu, plaušu, aknu un locītavu darbību.

 

  • Daiļslidošana sekmē daiļslidotāja organisma harmonisku attīstību

Daiļslidošana ietver sevī tādas neatņemamas sporta disciplīnas, kas pilnvērtīgi attīsta sportistu kā vispārējā fiziskā sagatavotība, speciālā fiziskā sagatavotība, ledus treniņi un horeogrāfija, kas intensīvi iedarbojas uz visām muskuļu grupām. Visas šīs disciplīnas veido sportistu stipru, izturīgu un harmoniski attīstītu. Daiļslidošana tas ir brīnišķīgs līdzeklis, lai uzturētu muskuļus tonusā.

 

  • Daiļslidošana bērniem attīsta ritma izjūtu un muzikalitāti

Mūzika pavada lielāko daļu bērna nodarbību klubā. Horeogrāfijas treniņi, ledus treniņi - visur bērns ir iesaistīts tehnisko elemetu apgūšanā mūzikas pavadījumā. Uzstāšanās sagatavošanā tāpat tiek izvēlēta programmas pavadošā mūzika, izejot no izskata, rakstura un muzikālās intereses pašam daiļslidotājam un arī no tā, kā mūzika saderēs ar tehniskajiem elementiem, nepieciešamajiem programmā.

 

  • Daiļslidošana bērniem attīsta mākslinieciskās dotības

Daiļslidotāju uzstāšanos vērtē ar divām atzīmēm: pirmā tā ir par izpildījuma tehniku, otrā par mākslinieciskumu. Tādēļ trenera uzdevums ir ne tikai iemācīt bērnu tehniski izpildīt daiļslidošanas elementus, bet arī attīstīt bērnā ieliktās mākslinieciskās un aktiera dotības, prasmi parādīt programmas būtību, aiznest līdz skatītājiem programmas tēlu.

Daiļslidošana - tā ir labākā atpūta cilvēkiem, kas ir noguruši ikdienas dzīvē!

Autors:
Daiļslidošana. Kāpēc tieši daiļslidošana?
Balsot par rakstu:
kopa: 5. Reitings: 5.00 no 5

PIERAKSTIES SKOLAS JAUNUMIEM

MUMS IR INTERESANTI POSTI SOC. TĪKLOS

figureskatingschool.lv © 2017
PIEZVANIET MUMS:371 25926560