Profesionālā daiļslidošana: kuram no bērniem tas der un kad jāuzsāk apmācības

Mode uz daiļslidošanu uzņem apgriezienus, un daudzi vecāki sapņo, lai viņu bērns realizē sevi tieši šajā sporta veidā. Apzināti ietekmē mazuļa nodarbes izvēli un perspektīvu. Kļūstot par labāko no labākiem daiļslidošanas skolā Rīgā, iespējams iegūt ceļojumu uz Olimpiskajām spēlēm un kļūt par pasaulslavenu daiļslidotāju,  kas viennozīmīgi ir lieliska motivācija. Pēc sportiskās karjeras noslēgšanās ir iespēja ne tikai pāriet treneru rangā, bet arī turpināt slidošanu populārajos ledus šovos. Tomēr, lai cik lielas pūles nepieliktu vecāki un pats mazais sportists, nekas neizdosies, ja bērnam nav ne mazāko daiļslidotāja dotību un tieksmes, vai arī ja ir palaists garām īstais brīdis slidot apmācību sākumam.

 

Kā saprast, ka daiļslidošana ir tas, kas vajadzīgs bērnam?

Pat vistalantīgākie sportisti reti izpaužas pirmajās nodarbībās daiļslidošanas sekcijās Rīgā. Tomēr eksistē netiešas izpausmes pazīmes, kuras norāda uz to, ka bērnam ir visas cerības kļūt par “ledus zvaigzni”:

 

Daiļslidošana ir piemērota bērniem, kuri:

  • Dod priekšroku kustīgām rotaļām, pie kam, nav agresīvi un izklaidīgi, prot saņemties un piepūlēties, lai saniegtu izvirzīto mērķi;
  • daba ir apveltījusi ar artistiskumu  un ritma izjūtu (šīs prases iespējams attīstīt, bet tomēr minimalās iemaņas būtu vēlamas);
  • nav kontrindikāciju veselības apstākļu dēļ (piemēram, pārmērīgs kaulu trauslums, koordināciju kustību traucējumi utml.); patīk ziema un labi pārnes aukstumu.
  • Bet pats galvenais – mazulim ir jābūt vēlmei slidot un nodarboties ar daiļslidošanu. Ja bērnam patīk slidas un slidošana viņam sagadā prieku, tad braucieni uz daiļslidošanas klubu Ozolniekos nebūs velti izšķērdēts laiks. Pat tad, ja bērns vēlāk izvēlēsies nevis sportista karjeru, bet ko citu, tas jebkurā gadījumā paliks viņa aizraujošais vaļasprieks – hobijs. Savukārt, ja bērns baidās no ledus un kāpj uz slidām “caur negribu”, labāk neuzstāt un piemeklēt kādu viņam piemērotāku nodarbi. Lai mazulis spētu saprast, vai slidošana ir viņam piemērota, ieteicams apmeklēt dažas izmēģinājuma nodarbības daiļslidošanā, nevis uzreiz iegādāties mēneša abonementu.

 

Kādā vecumā labāk pieteikties bērnu daiļslidošanas skolā?

Daiļslidošanas skolās Rīgā uzņem bērnus no trīs gadiem. Līdz šim vecumam mazuļi vēl ne pārāk labi pārvalda savu ķermeni, viņiem grūti koncentrēt uzmanību uz trenera vārdiem un rīcību. Vispiemērotākais laiks karjeras uzsākšanai ir vecumā no 4 līdz 5 gadiem. Vēlākais slieksnis profesionālās daiļslidošanas uzsākšanai – 7 gadi, lai bērns līdz 10 gadu vecumam var apgūt elementus, bet vēlāk slīpēt savu meistarību. Pusaudžiem ir grūti iemācīt “no nulles” daudz apgriezienu lēcienus un izmetienus – traucē bailes. Lai gan puisim ar labām dotībām ir izredzes kļūt par čempionu pat tad, ja daiļslidotāja karjeru uzsākta vēlākā vecumā. Tas ir saistīts ar attīstības īpatnībām: kā likums, meitenes sasniedz savus “griestus” tehnikā ap 13-15 gadiem, bet puiši ap 17 gadiem vai pat vēlāk. Tāpēc arī vidējais vecums vieninieku grupās sievietēm ir 15-17 gadi (ātrāk iziet uz “pieaugušo” ledu neļauj vecuma ierobežojumi), bet vīriešiem – 21 līdz 25 gadi.

 

Vēl viens solis pretī čempiona titulam – daiļslidošanas sekcijas izvēle. Rīgā profesionāļus sagatavo daiļslidošanas klubā “International figure skating school Riga and Ozolnieki”. Pieredzējušu treneru vadībā bērni apgūst slidošanas tehniku (saskaņā ar Krievijas skolas leģendārajām tradīcijām) un atbilstošo horeogrāfiju. Skolēnu brīvlaikos daiļslidošanas skola organizē treniņnometnes Ozolniekos. ”International figure skating school Riga and Ozolnieki” audzēkņi regulāri piedalās sacensībās un izcīna pirmās vietas.

Autors:
Profesionālā daiļslidošana: kuram no bērniem tas der un kad jāuzsāk apmācības
Balsot par rakstu:
kopa: 18. Reitings: 5.00 no 5

PIERAKSTIES SKOLAS JAUNUMIEM

MUMS IR INTERESANTI POSTI SOC. TĪKLOS

figureskatingschool.lv © 2017
PIEZVANIET MUMS:371 25926560