Kā izvēlēties daiļslidošanas sporta klubu savam bērnam.

Atrast savam bērnam daiļslidošanas sporta klubu, kurā nodarboties nav grūti. Tas var būt gan liels sporta klubs Latvijā vai arī ne tik liels, bet ar individuālu pieeju Jūsu bērnam. Pie katras ledus halles Latvijā ir  viens savs vai pat vairāki daiļslidošanas klubi.

Lieli daiļslidošanas klubi, tie, pirmām kārtām ir klubi, kuri apmāca daiļslidošanā jau 10 un vairāk gadus. Tie tika dibināti ap 2000.gadu, tajā laikā Latvijā daiļslidošana nebija loti populāra un klubu bija daudz mazāk kā šobrīd. Tajā laikā tikai īsti Latvijas daiļslidošanas patrioti n fanāti mēģināja attīstīt daiļslidošanu Latvijā.

Bērnu skaits lielajos daiļslidošanas klubos ir aptuveni 100 cilvēku. Ja ir liels klubs, protams ir arī liela atbildība. Jo vairāk bērnu klubā, jo sarežģītāk kontrolēt apmācības procesu. Uz treniņu ierodas liels skaits slidotāju. Bērniem, protams, ir jautri un interesanti slidot bariņā un lielās grupās, bet šajā gadījumā ir sarežģīti nodrošināt Jūsu bērnam individuālu pieeju.

Nelieli daiļslidošanas klubi vai jauni klubi daiļslidošnā. Pēdējo 3-5 gadu laikā Latvijā parādījušies daudz jaunu daiļslidošanas klubu bērniem gan Rīgā, gan Rīgas rajonā. Bērnu skaita ziņā tie ir nelieli 50-70 bērnu. Tajos grupas nav lielas un bērnam tiek nodrošināta nepieciešamā individuālā pieeja, ir vairākvietas slidošanai un slidotavā ir brīvāks.

Gandrīz visi klubi neatkarīgi no sportistu vecuma un skaita rīko savas sacensības, sarīko svētkus bērniem, organizē vasaras nometnes.

Galvenie kritēriji kluba izvēlei :

  • Kluba atrašanās vieta
  • Treniņu laiki
  • Treniņu cena
  • Bērnu skaits grupā

Pirmajās 2-3 treniņu nodarbībās rekomendējams pievērst uzmanību treneru darbam ar Jūsu bērnu. Cika daudz uzmanības treneris pievērš jaunajam daiļslidotājam un pēc tam izdarīt secinājumus - vai šis klubs der Jūsu bērnam.

Autors:
Kā izvēlēties daiļslidošanas sporta klubu savam bērnam.
Balsot par rakstu:
kopa: 124. Reitings: 5.00 no 5

PIERAKSTIES SKOLAS JAUNUMIEM

MUMS IR INTERESANTI POSTI SOC. TĪKLOS

figureskatingschool.lv © 2017
PIEZVANIET MUMS:371 25926560