Daiļslidošana pieaugušajiem: 5 iemesli, lai stātos uz slidām pieaugušā vecumā

Vērojot televīzijā daiļslidošanas sacensības jūs varētu padomāt, ka slidas domātas tikai jauniešiem, jo Grand Prix posmos, Pasaules čempionātos un Olimpiskajās spēlēs reti var ieraudzīt sportistus vecākus par 25 gadiem, it īpaši vieninieku starpā. Taču patiesībā daiļslidošanā nav noteikti stingri vecuma ierobežojumi. Protams, ja jūs vēlaties uzsākt karjeru “lielajā sportā”, tad viennozīmīgi to labāk darīt agrā bērnībā, bet iemācīties skaisti slidot “priekš sevis” var arī pieaugušais. Turklāt, šodien atrast daiļslidošanas sekciju Latvijas galvaspilsētā vai priekšpilsētās (piemēram, Ozolniekos),  kur apmācītu daiļslidošanas cienītājus jebkurā vecumā,  ir gana viegli un tas nesagādā nekādas grūtības.

 

5 iemesli, kāpēc ir vērts pieteikties daiļslidošanas skolā Rīgā tiem, kuriem skolas gadi sen jau aiz muguras:

 

Rūpes par veselību

Slidošana labvēlīgi ietekmē sirds un asinsvadu, elpošanas, un nervu sistēmas, uzlabo vielmaiņu, stiprina imunitāti, palīdz atjaunot balsta un kustību aparāta funkcijas. Rīgas daiļslidošanas kluba nodarbības ir  īpaši ieteicamas cilvēkiem ar sēdošu, mazkustīgu darbu, lai novērstu aptaukošanās problēmas, sāpes sprandā un mugurā, problēmas ar vēnām un citas “biroja” slimības.

 

Laba fiziskā forma

Stunda uz ledus sadedzina aptuveni 400 kkal un vairāk. Pie kam, daiļslidošanā tiek nodarbinātas arī tādas muskuļu grupas, kuras grūti iedarbināt ar spēka trenažieriem un standarta fitnesa programmu ietvaros. Tikai pāris daiļslidošanas nodarbības nedēļā plus veselīgs uzturs palīdzēs ātri atbrīvoties no liekiem kilogramiem, tonizēs muskuļus, veidosies pievilcīga figūra, un vēlāk uzturēs sasniegto rezultātu bez skarbām diētām.

 

Pozitīvas emocijas

Daiļslidošanas skolas apmeklējums Ozolniekos, Mārupē un Rīgā ir lielisks līdzeklis cīņā ar depresiju un stresu. Treniņi palīdz mazināt spriedzi, iegūt enerģijas un pozitīvisma lādiņu.

 

Noderīgas prasmes

Pat, ja jūsu draugi un paziņas slidotavu apiet riņķī , jums būs desmitiem iespēju paspīdēt viņu priekšā ar treniņos iegūtām prasmēm. Daiļslidošana attīsta plastiku, padara gaitu daudz pievilcīgāku, māca pareizi izjust ritmu un skaisti kustēties mūzikas pavadībā. Tas viss jums noteikti noderēs dzīvē (arī bez ledus).

 

Jauni iespaidi un pazīšanās

Katra nodarbība sniegs jums jaunas emocijas un iespaidus – jūs uzzināsiet daudz jauna par sava ķermeņa iespējām, sapratīsiet, ka esat spējīgi panākt daudz vairāk, nekā sākotnēji likās, iegūsiet pārliecību par savām spējām. Turklāt, daiļslidošanas nodarbībās jūs iepazīsieties ar pārējiem  daiļslidošanas iesācējiem un paplašināsiet savu paziņu loku.

 

International figure skating school Riga and Ozolnieki ir jebkura vecuma daiļslidošanas cienītāju un profesionāļu grupas.  Pieredzējušu treneru vadībā jūs spēsiet apgūt slidošanu “no nulles” pat, ja līdz šim ne reizi neesat stāvējuši uz slidām, vai ievērojami uzlabot savas slidošanas prasmes. Uzņemšana daiļslidošanas cienītāju grupā notiek visa gada griezumā. Nodarbības notiek Rīgā un Ozolniekos.

Autors:
Daiļslidošana pieaugušajiem: 5 iemesli, lai stātos uz slidām pieaugušā vecumā
Balsot par rakstu:
kopa: 16. Reitings: 4.75 no 5

PIERAKSTIES SKOLAS JAUNUMIEM

MUMS IR INTERESANTI POSTI SOC. TĪKLOS

figureskatingschool.lv © 2017
PIEZVANIET MUMS:371 25926560