Kā pareizi apģērbt bērnu uz ledus treniņu

Rīt Jūs vediet savu bērnu uz daiļslidošanas nodarbībām uz pirmo izmēģinājuma nodarbību! Jūs jau iztēlojaties kā Jūsu bērns slidos uz ledus jaunajā, skaistajā kostīmiņā. Un šajā mirklī rodas jautājums: kā pareizi apģērbt bērnu uz pirmo ledus nodarbību?

Šeit viss atkarīgs no gaisa temperatūras ledus arēnā. Svarīgi ir zināt, vai tas ir atklātais ledus laukums, vai segtais.

Segtais ledus laukums:

Ledus hallē vienmēr ir temperatūra plusos, tādēļ pārāk biezi saģērbt bērnu nav nepieciešams. Bez tam, jo biezāk bērns saģērbts, jo vairāk apģērbs ierobežo viņa kustības.

Pirmajās treniņu dienās bērns nekustēsies pārāk intensīvi, tādēļ pārāk plāni bērnu nedrīkst saģērbt.

Ja Jūsu bērns ir iesācējs daiļslidošanā un agrāk uz slidām nav stāvējis, tad viņš maz slidos pirmās reizes, jo ātri nogurs. Ja bērns neprot slidot, tad viņš, protams, daudz kritīs.

Daiļslidošanas klubos ir pieņemts uz pirmajām nodarbībām aicināt vecākus uz ledus vairāku iemeslu dēļ:

  •     Bērns nestāv uz slidām un viņam ir nepieciešama pastāvīga palīdzība, lai viņu noturētu uz slidām.
  •     Trenerim nav iespēju visu treniņa laiku atrasties tikai pie viena bērna, tā kā viņam vēl ir bērnu grupa.
  •     Bērnam varbūt vienkārši ir bail atrasties uz ledus bez vecākiem.

Sakarā ar to, ka bērns kritīs un salīdzinoši maz kustēsies, viņu vēlams apģērbt sekojoši: ūdensnecaurlaidīgas bikses, džemperis ar vesti vai jaciņu un vieglu virsjaku un apakšā termoveļa. Obligāti vajag cepurīti, divus pārus cimdu, divus pārus zeķu, vienas parastas otras siltās.

Pēc kāda laika Jūs redzēsiet, ka bērns sāk pārliecinošāk turēties uz ledus un ir spējīgs pats pārvietoties pa ledus laukumu. Tikai tagad var sākt domāt par simpātiska kostīmiņa iegādi savam lojumam .   Bērns ir sācis mazāk krist un palicis enerģiskāks , tas nozīmē, ka viņu  vajag ģērbt plānāk un zem kostīma vilkt tikai termoveļu. Jauna daiļslildošanas kostīma iegāde bērnam bieži rada lielu vēlēšanos nodarboties ar daiļslidošanu.

Atklātais ledus:

Tā kā atklātais ledus darbojas ziemas laikā, tad arī gaisa temperatūra ir krietni zemāka, nekā segtajās hallēs. Tas nozīmē, ka bērnu nepieciešams siltāk apģērbt nekā uz treniņu segtajās hallēs.

Apģērbs ir tāds pats kā segtajās hallēs, bet siltāks. Džemperītis un cimdiņi  labāk  lai būtu vilnas.  Var uzlikt šallīti.

Pirmajās treniņu dienās bērnam uz ledus ir grūti un bieži arī gluži vienkārši bailīgi. Bērns var kaprīzēties un raudāt. Pareiz! Viņam tie ir pirmie soļi sportā un viņi nāk ar grūtībām. Tādēļ no vecākiem nepieciešams atbalsts   savam bērnam un  nedaudz pacietības,  kamēr bērns varēs patstāvīgi pārvietoties pa ledus laukumu.

Daiļslidošana - tas ir pats agrākais un pats skaistākais sporta veids. Nāciet slidot un gūstiet no tā prieku!

Autors:
Kā pareizi apģērbt bērnu uz ledus treniņu
Balsot par rakstu:
kopa: 293. Reitings: 2.88 no 5

PIERAKSTIES SKOLAS JAUNUMIEM

MUMS IR INTERESANTI POSTI SOC. TĪKLOS

figureskatingschool.lv © 2017
PIEZVANIET MUMS:371 25926560