Speciālā Fiziskā Sagatavotība daiļslidošanā

Speciālā Fiziskā Sagatavotība (SFS) daiļslidotājiem ir virzīta uz specifisko daiļslidošanas kustību biomehāniku.

Daiļslidošana vistiešākajā veidā ir saistīta ar nepieciešamību pastāvīgi paaugstināt daiļslidošanas elementu izpildījuma sarežģītības līmeni. Pirmām kārtām tas skar daudzapgriezienu lēcienu apmācību un, protams ,daiļslidotāja ātruma īpašību paaugstināšanu slīdējumam pa ledu. Vislielāko slodzi daiļslidotāja organismam prasa izvēles programma. Izvēles programmas izpildījuma laikā daiļslidotājam  kvalitatīvi  jāveic daiļslidošanas elementi , tādi kā: piruetes, daudzapgriezenu lēcieni un viss slīdējumā pa ledu ar ātruma maiņu un slidošanas  virziena maiņu.

Speciālajai fizaiiskā sagatavotībai (SFS) ir jābalstās uz daiļslidotāju specifiskajām kustībām daiļslidošanā.

Laiks, kas dailslidotājiem jāpatērē, lai iemācītos  daiļslidošanas elementus ir atkarīgs no viņa koordinācijas īpašībām un tajā pašā laikā  daiļslidotāja lokanība (dabas dota vai iegūta treniņos) dod iespēju viegļi izpildīt tādus daiļslidošanas elementus  kā: līdzsvariņu, piruetes atliecoties, vilciņu, kuģīti.

Speciālajā fiziskajā sagatavotībā (SFS)  daiļslidotāju vingrinājumi sastāv tikai no daiļslidošanas elementiem. Katrā treniņā daiļslidotājam nepieciešams tos atkārtot ar mērķi apgūt noteiktas kustības, kas nepieciešamas izpildot dailslidošanas elementu.

Vingrinājumu komplekss daiļslidotājam ir pielāgots, ievērojot sportista individuālās spējas un virzīts uz fizisko iespēju pilnveidošanu.Pateicoties daudzkārtējiem  daiļslidošanas elementu atkārtojumiem, sportistam attīstās spēks un ātrums, kas nepieciešami augstu rezultātu sasniegšanai.

Speciālā fiziskā sagatavotība (SFS), Vispārējā fiziskā sagatavotība (VFS) un Horeogrāfija ir neatņemamas daiļslidošanas sastāvdaļas!

 

Autors:
Speciālā Fiziskā Sagatavotība daiļslidošanā
Balsot par rakstu:
kopa: 4. Reitings: 3.00 no 5

PIERAKSTIES SKOLAS JAUNUMIEM

MUMS IR INTERESANTI POSTI SOC. TĪKLOS

figureskatingschool.lv © 2017
PIEZVANIET MUMS:371 25926560