Kā izvēlēties bērnu daiļslidošanas skolu?

Daiļslidošana palīdz bērniem attīstīt balsta un kustību koordināciju, lokanību, izturību, līdzsvara izjūtu un  veselīgu, pareizu stāju, kā arī kopumā uzlabo bērna veselības stāvokli un stiprina strauji augošo organismu. Turklāt šis sporta veids tiek uzskatīts par vienu no interesantākajiem – tas apvieno dejas grāciju, teatrālā šova iespaidu (daiļslidošanā tas ir dejas programma, skaisti tērpi un mūzika), straujumu, enerģiju un slidošanas sacensību azartu. Tāpēc daudzi Rīgā dzīvojošie vecāki izvēlas sūtīt savus bērnus tieši daiļslidošanas sekcijās, savukārt mazie sportisti ar prieku apmeklē daiļslidošanas nodarbības. Pieprasījums rada piedāvājumu – galvaspilsētā, Ozolniekos un citās Latvijas centrālās daļas apdzīvotajās vietās sāk parādīties jaunas daiļslidošanas skolas.

 

Kurā Rīgas daiļslidošanas skolā pieteikt savu bērnu? Lai izvēlētos labāko variantu, lūdzu pievērsiet uzmanību sekojošām lietām.

 

Mācību metodes

Ja jūs kopā ar savu bērnu esat vērsti uz nopietnu cīņu par čempionu tituliem, ir nepieciešams izvēlēties tādu skolu, kur tiek pasniegta profesionālā daiļslidošana. Tur mazuļus sagaidīs vairāk intensīvas nodarbības (grupās un individuāli) ar obligāto daiļslidošanas elementu apguvi, izbraukumi uz daiļslidošanas treniņnometnēm Ozolniekos (un ne tikai), noteikto normatīvu izpilde un kārtošana, sacensības - iesākumā vietējās, vēlāk arī starptautiskā mērogā. Savukārt ja jūsu bērns vienkārši grib iemācīties slidot un, iespējams, apgūt vienkāršus, ne sarežģītus apgriezienus/rotācijas un lēcienus, tad piemērota būs iesācēju daiļslidošanas sekcija priekš daiļslidošanas cienītājiem.

 

Treneru sastāvs

Pat ja jūs neinteresē godalgas un sasniegumi, un jūsu mazulis apmeklēs daiļslidošanas klubu Rīgā tikai tādēļ, lai uzlabotu savu fizisko sagatavotību, labsajūtu un veselību, jums tomēr būtu jānoskaidro, kas vadīs nodarbības jūsu bērna grupā. Jo tikai pieredzējis meistars spēs pienācīgi apmācīt jūsu bērnu pareizai slidošanas tehnikai un iemācīs droši krist, tādējādi pasargājot to no traumām. Vēl ir ļoti svarīgi, lai treneris spētu aizraut bērnu, iedvesmot un atrast pieeju pat pašiem niķīgākajiem mazuļiem. Iespaidu par bērna trenera profesionālismu un individuālajām īpašībām var iegūt apmeklējot iepazīšanās nodarbības. Kā arī var palasīt atsauksmes internetā par Rīgas daiļslidošanas skolām.

 

Teritoriālais izvietojums

Ideālais variants būtu atrast daiļslidošanas sekciju netālu no savām mājām, bērna skolas/dārziņa vai vecāku darba vietas, lai būtu ērti un parocīgi vadāt mazuli uz nodarbībām. Savukārt, ja tomēr plānojat daiļslidošanu izvēlēties kā nopietnu, uz rezultātiem vērsu sportista karjeru, tad labāk tomēr pievērst uzmanību apmācību kvalitātei – treneru sastāvam un mācību metodēm, pat, ja nāksies vadāt mazuli uz daiļslidošanu no Rīgas uz priekšpilsētu.

 

Lai kādi arī būtu jūsu mērķi – izaudzināt sporta meistaru vai dāvāt bērnam noderīgu, veselīgu un aizraujošu vaļasprieku – “Starptautiskās daiļslidošanas skolas” treneri palīdzēs jums to realizēt. “International figure skating school Riga and Ozolnieki” nodrošina daiļslidošanas apmācības bērniem no trīs gadiem un pieaugušajiem, profesionālā un amatieru līmenī. Nodarbības notiek Rīgā un Ozolniekos. Skolēnu brīvlaikos Sporta grupas piedalās starptautiskajās treniņnometnēs.

Autors:
Kā izvēlēties bērnu daiļslidošanas skolu?
Balsot par rakstu:
kopa: 21. Reitings: 5.00 no 5

PIERAKSTIES SKOLAS JAUNUMIEM

MUMS IR INTERESANTI POSTI SOC. TĪKLOS

figureskatingschool.lv © 2017
PIEZVANIET MUMS:371 25926560